4.6.2015

Eikä siinä vielä kaikki..

Luulitteko että kouluhommat olis jo läpikäyty kun näyttökin jo esiteltiin :)? Ei taideta ihan tuota noin 40 opintoviikkoa saada noihin projekteihin katoamaan.. Mitä siis vielä?

Jokainen artesaaniopiskelija osallistuu laajaan opintopakettiin, joka sisältää kulttuuria, taidetta, maalausta, piirtämistä, värioppia jne. Käytännössä se tarkoitti meidän tapauksessa 120 tuntia luentoja ja itsenäistä opiskelua esineellisestä kulttuurihistoriasta aina kivikaudesta nykypäivään. Suomen kielellä siis tutustuttiin esineisiin, arkkitehtuuriin, taiteeseen, sisustukseen, muotiin ja tyylikausiin aina muinaishistoriasta tähän päivään. Tämän 120 tunnin pläjäyksen lisäksi me maalasimme, piirsimme ja leikittelimme väreillä tuntitolkulla ja mm. vierailimme eri kohteissa jotka ovat kulttuurin, taiteen ja tyylien kannalta merkittäviä.


Eikä siinä vielä kaikki.. Saimme tutustua myös tilasuunnittelun ihmeelliseen maailmaan. Pääsimme piirtämään old school tyylillä (eli käsin) pohjapiirustuksia, keittiöitä ja sisustuksia. Henkilökohtaisella tasolla ehdoton suosikkini näistä ns. pylly penkkiin- tunneista! Ensi vuonna on tiedossa lisää syventymistä tähän hommaan mutta modernilla otteella eli ArchiCADin kera..


Eikä siinäkään vielä kaikki.. Luokkamme osallistui Keinulauta- nimisen lasten näytelmän lavastuspuuhiin. Aikaa työlle ei valitettavasti ollut paljon kun lomatkin jo alkoivat pukkaamaan päälle mutta onnistuimme silti saamaan kasaan kokoelman erilaisia taivaan kappaleita joita meiltä tilattiin :). Tuotokset syntyivät mm. rautalangasta, kanaverkosta, harsokankaasta, liimasta ja spraymaaleista. Lisää tietoa näytelmästä löydät täältä.



Joko riittäisi :D? Loppusuoralla ollaan.. Kouluvuoden viimeisellä kurssilla saimme tehdä omien suunnitelmien mukaisia kalustetuunauksia. Meidän tytöt loihti upeita jos jonkin näköisiä tekeleitä joista minulla tosin ei valitettavasti kuvia tähän hätään ole :(. Itselläni ei aika suuriin muutostöihin riittänyt edellisen projektin (mosaiikin teko) venyessä.. Kerkesin kuitenkin ehostaa käytettynä ostetun Pentikin penkin täysin uuteen, raikkaaseen kuosiin.


Ja siinä tuo nyt nököttää sängyn päädyssä arvoisellaan paikalla :).

Kirsikkana kakun päällä mainittakoon vielä että meidän, sanoisin jopa etuuksiin kuului myös ensiapu-, työturva- ja tulityökoulutukset joiden läpäisystä jokainen blokkasi itselleen ensiarvoisen tärkeiden koulutusten lisäksi alamme työmarkkinoilla arvostetut kortit.


Do Diin! Tämän postauksen ostos-tv tyylin siivittämänä nyt on tullut esiteltyä kaikki viimeisen vuoden kouluprojektit teille. Hyvin tiiviissä pähkinänkuoressa kyllä mutta toivottavasti pääsitte kärryille. Jos nyt kysyisin teiltä mitä sisustusartesaani tekee niin osaisitteko vastata? Hyvä. En minäkään. En ilman pitkää monologia koulutuksen sisällöstä. Minulla meni jo 7 postausta siihen että esittelin ensimmäisen vuoden tapahtumat.. Mutta jos yhteen lauseeseen pitäisi ammattinimike yrittää kiteyttää niin se menisi kutakuinkin näin: Me osaamme tehdä sisätilojen tilasuunnitelmia sisustuksen kera ja ennen kaikkea me kykenemme ne myös toteuttamaan kevytrakenteista pintoihin asti. 

Ps. Kaluste- tai tekstiilimuotoilijoita me ei olla mutta meillä on hyviä suhteita millä saadaan parhaat ja ensiluokkaiset tuotteet sisustusta täydentämään :D.(LUE: Puu-, metalli- ja tekstiiliartesaanit)

Päätän tämän kertaisen paasauksen muutamaan kuvaan seinämaalaustöistä jotka mielestäni ansaitsevat tulla esitellyiksi. Aiemmista postauksista nämä jäivät pois mutta mikäpä olisi parempi tapa päättää tämän kouluvuoden kertaus kuin nostamalla ne esiin? Näistä kuvista ja tunnelmista koulupostaukset jäävät kesälomille ja blogissa jatketaan ihan muista jutuista sillä aikaa. Syksyllä sitten taas kouluprojekteista lisää..

Toteutuksia a'la Veronika, Heli, Liina, Erika, Milo, Kata, Iina, Mimosa ja Pinja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti