2.6.2015

Leidit lavalla

Kuten luvattu, tänään on esittelyssä hieman DIY-taidetta. Siinä samalla pääsette tutustumaan meidän luokan ihaniin leideihin näin kuvien muodossa. Eilisessä postauksessa mainitsin koulussa tehdyn näytön viimeisestä osasta joka oli sisustustaulun teko. Meistä jokainen pääsi suunnittelemaan ja toteuttamaan oman sisustustaulun jonka tuli noudattaa etukäteen määriteltyä tyylilajia. Tässä tapauksessa se oli Art Deco. Saimme käyttöömme levyt joiden koko oli 40x100 cm. Sen sai halutessaan jakaa useampaan osaan tai sitten käyttää kokonaisena. Materiaalien käytössä saimme vapaat kädet. Pahoittelen jälleen kuvien laatua, minä ja kännykkäkamerani ei aina oikein tulla juttuun... Mutta toivottavasti se ei vie nautintoa pois näiden upeiden taulujen ja niiden tekijöiden esittelystä :). Saanen siis esitellä meidän taiteilijat:



Heli ja "tursottamisen" jalo taito. Assistenttina Veronika. Taulun kuvionti on toteutettu, uskokaa tai älkää, samalla metodilla millä kakkujakin koristellaan. Toisin sanoen Tunto-stuktuurimaalilla ja kakkupursottimella voi saada myös tämän kaltaista taidetta aikaan. Tässä hommassa tarvitaan todella vakaata kättä ja uskallusta. Yrittämisen määrä meinaan rajoittuu tasan yhteen. Tämän työn puitteissa ristimme Helin vuoden "tursottajaksi" (taiteilijan itsensä määrittelemä sana toteutustavalle) ja se titteli oli kyllä ansaittu! 



Veronika ja THE Gramofoni. Taulun herkulliset värit on valittu Tikkurilan värikartasta. Tämä kuva ei tee oikeutta noille väreille, niin moni niitä ihasteli nähtyään ne taulussa, minä mukaan lukien. Alun perin Veronikalla oli tarkoitus maalata gramofoni suoraan tauluun mutta matkan varrella hän keksi leikata sen vanerista ja liittää vasta sitten levyyn kiinni. Näin kokonaisuuteen tuli enemmän kolmiulotteisuutta ja ennen kaikkea vaikuttavuutta.



Marjo ja Graafinen Kompassi. Taulun värimaailma oli hyvin yksinkertainen mutta toteutus sitäkin monimutkaisempi. Taulun graafisuus on rakennettu erilaisista viivoista ja rajoista, jotka toteutettiin tällä jo ennestään tutulla teippausmetodilla. Kompassin rajoja varten Marjon piti rakentaa oma harppi saadakseen pyöreälle kuviolle tarpeeksi kokoa. Kompassin neula on toteutettu myös kolmiulotteiseen tyyliin erillisestä osasta ja sen myötä taulu heräsi ihan eri tavalla eloon. Minä tykkään!



Kata ja The Great Wide World. Tämä taulu sai osittain vaikutteita elokuvan The Great Gatsby kansimateriaalista. Elokuva sijoittuu aikakauteen jolloin Art Deco tyylinä nosti päätään ensimmäisiä kertoja. Kata on meidän luokan reissaaja joten on vähintäänkin luonnollista että hän valitsi taulunsa keskipisteeksi maailman kartan. Hän luonnosteli kuvan, teki siitä sabluunan ja sen avulla maalasi kartan tauluun. Maaleina hän käytti mustan lisäksi Tikkurilan kultaista Taika-maalia.



Liina ja Superwoman. Kaikki tietää supersankarin nimeltä Teräsmies. Mutta mitä saadaan jos näkökantaa vaihdetaan feminiinisempään suuntaan? Vastauksen tähän saatte Liinan taulusta :). Liinan kuvaamataidon harrastus näkyy työn kädenjäljessä. Värit on tehty itse sekoittamalla erilaisia maaleja keskenään ja kuva luonnostettu tyylilinjaa kunnioittaen mutta omaa näkemystä noudattaen.


 

Iina The Beautiful. Iina valitsi työnsä pohjaksi toistuvan kuvioinnin. Punertava pohjaväri on taiteilijan itsensä tekemää ja kuviointi tehtiin todella monella teipin palalla ja Tikkurilan hopeisella Taika helmiäislasyyrillä. Sana Beautiful kruunaa kokonaisuuden.



Jenna ja Neljä pientä elefanttia marssii näin.. Jenna lähestyi Art Deco tyyliä eläinteemalla. Eläimen valinnassa käytiin pitkä pohdintaprosessi ja vaihtoehtoja oli monia. Itse tauluun kuitenkin päätyivät nämä neljä söpöä fanttia. Norsut on tehty sabluunan avulla ja materiaaleina käytettiin Tikkurilan Taika-maaleja.




Erikan Ympyrät ja Neliöt Mix. Harmaa tausta nostaa hauskasti esiin rykelmän punaisia ja sinisiä neliöitä ja ympyröitä. Erika onnistui valitsemassaan graafisen linjan toteuttamisessa todella hyvin vaikka hän maalasikin kuvioinnin tauluun vapaalla kädellä vailla mitään ulkoisia aputekijöitä. Kuten Helin tekeleessä, myös tässä teoksessa oli varaa yrittää vain sen yhden kerran. Hatun noston arvoinen suoritus!


Ja tässä vielä kertauksen vuoksi:





Omaa tekelettäni en vielä tässä kohtaa esittele koska minulla lähestymistapa tähän projektiin oli tyylilajia lukuunottamatta hyvin erilainen kuin muilla. Yllä kuitenkin esimakua suunnitelmani muodossa siitä mitä tuleman pitää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti